Nu bellenMap

Trouwpak

Trouwpakken

Steeds vaker krijgen wij het vertrouwen om deel te zijn van de mooiste dag in het leven: The Wedding. Wij zijn zeer vereerd!

Bruiden shoppen maar wat graag voor de trouwjurken, maar de mannen wat minder graag voor hun trouwpakken. Want wat voor trouwpak trek je aan? Wees gerust, we zullen je in dit artikel wegwijs maken in de pakkenwereld zodat je doelgericht je trouwpak kunt zoeken en zeker zult vinden.

 blauw trouwpak roze stropdas

Wat voor soort pak moet ik kiezen?

 

De klassieke keuze is volgens ons  het ‘’gewone’’ trouwpak, deze kun je tweedelig laten maken of driedelig. Ga bij het samenstellen van deze stijl af van wat jij mooi vindt. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel voorbeelden van trouwpakken te vinden op Pintrest of Instagram.

 Daarnaast kun je voor het trouwen kiezen uit de single breasted die maar één knoop heeft of de double breasted met een dubbele rij knopen (meestal vier). Voor de klassieke look heb je keuze uit een smoking of jacquet

 

Wat voor pak past het best bij mijn figuur? 

Voor the wedding is het altijd aan te raden om een trouwpak op maat te laten maken. Dit omdat je er perfect wilt uitzien en je een onvergetelijk indruk wilt achterlaten naast je trouwpartner.

Hieronder een aantal tips waar je bij moet letten bij het aanmeten van je trouwpak:

– Let erop dat bij gestrekte armen langs de zij het jasje in je handen valt.

– De taillering van het jasje moet niet te strak zitten maar ook niet te los. Kijk bij de opmeting of je vuist tussen het jasje en je borst past.

– De lengte van je broek moet net over de schoen vallen en zo’n 2 cm boven de hak hangen.

 

Wat voor stof moet ik uitkiezen?

Je hebt nu de keuze gemaakt in de stijl van je trouwpak, nu moet je nog een keuze maken: Wat voor soort stof moet ik uitkiezen?

Omdat het trouwseizoen vaak in de lente en zomer valt is het aan te raden een lichte wolsoort te kiezen. Het voordeel hierbij is dat het pak licht draagt, natuurlijk ademt en comfortabel zit.

Voor een bruiloft in de herfst of winter is kasjmier of tweed aan te raden. Deze stoffen zijn over het algemeen wat warmer en isoleren beter gedurende de koudere periodes.

De combinaties en kleuren die erg in trek zijn driedelig in donkerblauw, kobaltblauw, antracietgrijs en bordeauxrood. Het vestje kan hierbij gekozen worden in dezelfde stof als het pak, of juist in een contrasterende kleur om het spannender te maken.