Nu bellenMap

Critisized’s Alessandro Joia

1. Wie ben je?

Mijn naam is Alessandro Joia en ik woon al 20 jaar in Schiedam. Ik hou van goede koffie en alles dat vintage is. Ik heb een opleiding Small business en retail management gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam. Overigens hou ik van goede gesprekken met nieuwe interessante mensen. Verder ben ik Co-founder van Critisized maatpakken.

Colbert op maat Alessandro 4

2. Wat betekent Critisized voor jou?

Ja alles, ik heb er zelfs een tijdje over nagedacht om het logo te laten tatoeëren. Het logo is gemaakt door Wanissa, dit heeft ze erg goed gedaan. Ik heb meer van mijn tijd bij Critisized geleerd dan ik ooit had durven hopen. Het is een deel van mijn leven geworden.

Critisized begon als een junioronderneming, een schoolproject dus. Stukje bij beetje is het geworden tot wat het nu is. Ik ben erg blij dat ik me bezig mag houden met iets dat ik leuk vind.

3. Hoe zijn jullie erop gekomen om te ondernemen in de maatkleding branche?

In eerste instantie was het een suggestie van leraar voor een schoolproject. Daarna wilde we zelf een pak aanschaffen omdat we die nodig hadden voor onze opleiding. Na wat research kwamen we erachter dat niks echt goed paste en dat pakken behoorlijk duur konden zijn. Dit moest en kon anders dachten wij. De eerste propositie was dan ook betaalbare maatkleding voor studenten. Wij wilde bewustzijn creëren onder studenten om ze representatief voor de dag te laten komen.  Dit is min of meer doorgegroeid naar meerdere doelgroepen.Maatpak Alessandro

4. Wat is jouw favoriete jasje of pak? Wanneer draag je dat kledingstuk het liefst?

Ik heb zoveel favoriete pakken en jasjes. Maar als ik nu zou moeten kiezen, dan kies ik voor mijn groene zomerjasje van de nieuwe Italian line. Het jasje draagt licht en is niet te warm. Daarnaast is de kleur weer eens wat anders.

Zoals ik al zei is het echt een zomerjasje, ideaal om rond deze tijd naar je werk te dragen. Maar als we een terrasje pakken bij het scheepvaartkwartier, dan draag ik het net zo goed.

5. Waar haal jij je inspiratie vandaan als het gaat over ondernemen?

Podcasts zijn onderschat als het gaat om inwinnen van informatie. Vaak worden tutorials op bijvoorbeeld YouTube geraadpleegd. Maar podcasts zijn ook prima te volgen tijdens het werk. Ik heb dan mijn oortjes in terwijl ik lekker achter mijn computer zit. Ook haal ik mijn inspiratie uit de mensen om mij heen, vrienden, familie en andere ondernemers. Als je een probleem hebt, kan je dit maar beter bespreken. Anderen zullen je tot nieuwe inzichten helpen komen.

Colbert op maat Alessandro 1