Nu bellenMap

Critisized’s Wanissa Phromson

1. Wie ben je?

Mijn naam is Wanissa Phromson en ik ben echte nomade. Ik ben geboren in Thailand en opgeroeid in Leusden, Amersfoort en Den Haag. Momenteel woon ik in Bunschoten maar Rotterdam heeft mijn hart gestolen. Verder ben ik een foodie en een liefhebber van urban 90’s muziek. Ik heb een opleiding Small business en retail management gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam. Ook ben ik Co-founder van Critisized.

Wanissa Critisized 2 pantalon

2. Wat betekent Critisized voor jou?

Een heleboel dingen, het is mijn kindje, mijn firstborn mijn merk en huis waar uiteraard iedereen welkom is voor maatkleding. Critisized is een lifestyle, het gaat niet alleen om kleding maar alles wat daar bij hoort. Het is mijn motivatie, het woord zelf helpt mij altijd herinneren dat je sterker wordt van kritiek. Het is belangrijk om zoiets negatiefs als kritiek om te buigen naar een positieve verandering.
Critisized Wanissa pantalon

3. Hoe is het logo tot stand gekomen?

Een leraar zei ons dat het niet zou lukken om binnen een jaar onze onderneming op te zetten. Dit was voor ons een motivatie om het wel te doen. “They Criticized us and we will prove them wrong”.
Het Critisized logo is een schild tegen kritiek, met het dolkje op het schild slaan we terug. Natuurlijk niet fysiek maar we slaan terug met succes. Het woordje sized is verwerkt in Critisized, dat slaat natuurlijk op de maatpakken.

Daarna ben ik aan het tekenen geslagen. Na een stuk of tien schetsen heb ik een tekening gescand en bewerkt met Illustrator. Na een paar versies te hebben gemaakt was mijn kindje geboren!

Critisized maatpakken logo

4. Wat is jouw favoriete jasje of pak? Wanneer draag je die het liefst?

Mijn kasjmier maatjasje is geweldig! Maar een beetje te warm voor deze tijd van het jaar. Daarom kies ik voor mijn nieuwe broek. De broek is van linnen en zit pas echt lekker als je m’ twee dagen achter elkaar draagt. De band van de broek is lekker hoog en valt dus te combineren met bijvoorbeeld een kroptop. Er zit een plooi aan de voorkant van de broek en het knoopje staat naar buiten. Ik kan nog altijd erg genieten van de kleine details.

Wanissa Critisized pantalon

5. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Pinterest en Instagram voor kleding. Met Pinterest is het makkelijk om de modekleuren te bepalen voor de het komende seizoen. Via Instagram volg ik fashion influencers, dat moet wel in deze branche. Je wilt weten waar er gaande is. Het liefst wil je deze mensen voorzijn en aftroeven.

Op het gebied van ondernemen is Tom Ford een grote inspiratiebron voor mij. De manier waarop deze man zijn merk heeft opgebouwd was van niets naar iets. Natuurlijk heeft hij de nodige ervaring opgedaan bij Yves Saint Laurent en Gucci maar feit blijft dat Tom Ford nu een gerenommeerd merk is. Daarnaast maakt hij uitstappen naar andere branches. Zo heeft hij een film geregisseerd. De tomeloze motivatie om jezelf steeds opnieuw uit te vinden is verfrissend.

Als persoon is Angelie Jolie een inspiratiebron voor mij. Ze is niet alleen mooi maar ze doet veel achter de schermen. Ze zet zich in voor een heleboel goede doelen waaronder UNICEF. Ze is erg succesvol en geeft daarnaast terug aan de internationale gemeenschap. Dit zou ik ook graag willen doen over 10 jaar.