Nu bellenMap

Designated survivor

De serie designated survivor

Deze blog gaat over de serie Designated survivor. Waar gaat het verhaal over? Waarom moet je deze serie hebben gezien? En niet geheel onbelangrijk, hoe zien de maatpakken eruit in deze serie? Lees verder om erachter te komen.

Het plot

Stel je bent van de een op de andere dag president van het machtigste land op aarde. Stel dat dit land word onderworpen aan aanslagen, muiterij en samenzweringen. Hoe zou je dit aanpakken? Zou jij je laten meeslepen in complottheorieën en immorele deals of zou je ethiek en rationaliteit voorop stellen? De waarheid is dat je het niet kan weten totdat het je overkomt. Overigens is een designated survivor niet meer en niet minder dan de aangewezen overlever. Een keer in de vier jaar komen alle onderdelen van de overheid bij elkaar. Mocht er onverhoopt een aanslag plaatsvinden waarbij niemand het overleefd, dan wordt de aangewezen overlever president van de Verenigde staten.

Machtspelletjes en complotten

We konden het niet helpen, bij het kijken van deze serie trek je automatisch parallellen met House of cards. Beide verhalen spelen zich af in Amerika en gaan over machtspellen en opportunisme. Het grote verschil tussen President Frank Underwood (Kevin Spacey HOC) en President Tom Kirkman (Kiefer Sutherland DS) is dat Frank Underwood zijn eigen moeder nog zou verkopen om er zelf beter van te worden, terwijl Tom Kirkman zichzelf altijd wegcijfert. Hoewel Tom Kirkman geen geboren leider is, krijgt hij het ambt langzaam maar zeker onder de knie. In zijn reis om een betere leider te worden moet hij veel obstakels overwinnen. Dit staat garant voor veel kijkplezier.

Designated survivor trailer

Meer willen we eigenlijk niet vertellen over deze heerlijke serie. Check de trailer hier.

Amerikaanse maatpakken

Dit genre brengt veel pakken met zich mee. Helaas is de Amerikaans snit vaak oversized en voornamelijk comfortabel. Toch hebben we enkele hoogtepunten in deze blog uitgelicht. We werden daarom erg vrolijk van dit driedelige maatpak in aflevering 1.