Nu bellenMap

Inspiratie uit het Zuiden!

Inspiratie uit het Zuiden!

Het is een plek waar alle stijliconen samenkomen, een plek waar je gezien wilt én moet worden, we hebben het natuurlijk over Pitti Uomo in Florence. Dit jaarlijks terugkerend festijn waar mode en lifestyle samensmelten vormt een inspiratiebron voor ieder modeliefhebber.

Wie aan pakken denkt, denkt: “Italië”. Onze zuiderburen staan niet alleen bekend om hun heerlijke kookkunsten maar ook vanwege hun tijdloze stijl in herenmode. Tweemaal per jaar verandert Florence in één grote rode loper, met de best geklede mensen van de wereld. Ook dit jaar zijn er onwijs veel mensen uit het binnen en buitenland in hun mooiste pak naar Pitti getrokken.

Een perfecte overjas is onmisbaar!
Een overjas is een vereiste voor iedere pakkendrager die ook in de winter er perfect uit wilt zien. De pinstripe en herringbone zijn klassiekers en komen hieronder in combinatie met het pak goed tot hun recht. Om de look af te maken wordt er vaak nog een set handschoenen in de borstzak gestoken en wordt er een afstekende kleur hoed gedragen. De nieuwste trends voor het jaar 2016 zijn crème, bruin, herringbone-grijs, kobaltblauw en forrestgroen. pitti1

Een maatpak is altijd een goed idee!
Onmisbaar in ieders garderobe is natuurlijk een perfect zittend pak, onze zuiderburen weten dit tot in de detail perfecto uit te stralen. Naast de klassieke 2 knoops maatpak maakt de double-breasted zijn comeback op het wereldpodium, hieronder is naast een opvallende geruite variant ook de tijdloze navy te zien. Opvallend is dat beige en bruin in 2016 een steeds prominentere rol gaan nemen in het straatbeeld, dit in combinatie met een blauw of zalmkleurige shirt is very bello!

pitti2

Casual wordt de nieuwe norm!
Gelukkig begint de casual steeds gangbaarder te worden en deinst de moderne man niet terug om zichzelf te uiten. Diverse lagen in diverse kleuren en de juiste accessoires zijn hierbij uiterst belangrijk. Ook maakt de street-style steeds duidelijker zijn impact in herenmode, zoals hieronder perfect te zien is. Voor 2016 zien we dat sneakers zoals Adidas, Filling Pieces en Vico makkelijker onder een pantalon gedragen worden, ook zijn natuurlijk de Chelsea Boots onwijs populair!

maatpakken

Ben je geïnspireerd geraakt door de stijlen, heb je vragen of wil je een opmerking maken over de blog?

Laat het ons weten via info@critisized

Saluti,
Team Critisized