Nu bellenMap

Overhemd (op maat)

Het overhemd (op maat)

Het overhemd op maat wordt op veel verschillende manieren aangemeten. Bij Critisized hanteren we altijd dezelfde stelregels. Hieronder staan 5 punten waar je op moet letten bij het uitkiezen van een maat- of confectie-overhemd

1. Het boord

Of je nou een stropdassendrager bent of niet, het boord moet altijd dicht kunnen. De stelregel is dat er twee vingers tussen de huid en de stof moeten passen om een comfortabele en functionele fit te kunnen garanderen. Verder is het handig om een wat dikkere stof te hebben. Zo blijft het boord goed staan.

2. De fit

De fit is natuurlijk persoonlijk, maar meer dan 10 cm overschot aan stof kan echt niet. Het is ook weer niet de bedoeling dat de stof trekt bij de knopen. Houdt de gelegenheid in je achterhoofd bij het bepalen van de fit. Zo blijft het overhemd praktisch.Het overhemd op maat

3. De mouwlengte

De rand van je mouw mag je hand net niet raken. De pols moet wel volledig bedekt zijn.

4. De schouderfit

Het uiterste punt van je schouderblad wordt hiervoor aangehouden. Bij te weinig stof scheur je snel uit je overhemd. Bij te veel stof herleven de 90's.

5. De lengte van het shirt

Je shirt is te lang als deze voorbij de onderkant van je rits reikt. Je shirt is te kort als deze net over je broekband heen komt. Hanteer het stuk in het midden.

Altijd de perfecte fit

Je hoeft geen genoegen meer te nemen met een weinig flatterend overhemd. Nu weet je wat wel en niet hoort, ook bij het uitkiezen van een confectie-overhemd.

Cheers,

Team Critisized