Nu bellenMap

Pakken en colberts voor de zomer van 2016

Pakken en colberts voor de zomer

De zomer komt er aan, ook nu wil je er weer zakelijk uitzien maar je wilt jezelf niet te warm kleden. Welke trends zijn er en welke stoffen staan goed bij een pak of colbert deze zomer?

blauw zomer maatpak

 

Draag elke zomer linnen of katoen

Omdat wol te warm is, is linnen of katoen een goed alternatief. Het pak draagt niet alleen lichter maar de stoffen ademen ook meer. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat je een droog pak houdt. Let wel op met een linnenpak, de stof heeft de neiging om te kreukelen. Zorg dat je een overhemd aan hebt met een kleurtje. Als het warm wordt en je trekt je colbert uit moet je nog steeds de show stelen. Dat kan niet als je er hetzelfde bijloopt als de ober van het terras waar je aan het genieten bent van het zonnetje.
Linnen zomer maatpakKatoen maatpak lichtbruin zomer

Een beige of blauw pak deze zomer?

Beide! Een blauw of beige pak is tijdloos en kan elke zomer worden gedragen. Zorg dat de lengte van het colbert iets korter is zodat je het apart kan dragen. Hetzelfde geld voor de broek, je wilt natuurlijk niet dat de broekspijpen over je loafers heen vallen. Omgevouwde broekspijpen voor zowel de chino als de pantalon bieden hierbij uitkomst
zomer maatpak instapperkhaki zomer maatpak

De chino


Blauw, beige of groen. Koop chino's in zoveel mogelijk kleuren. Zo weet je zeker dat je deze zomer eindeloos kunt combineren. Een chino is makkelijk en comfortabel maar vooral degelijk en fit for every occasion.
chino met colbert

Lichte kleuren

Doorgaans draagt men donkerblauwe of donkergrijze pakken. De zomer is het moment om een licht gekleurd pak te dragen. Lichtere stoffen houden nu eenmaal minder warmte vast. Lichtgrijs, beige, lichtbruin en lichtblauw are the way to go.

lichte kleuren voor de zomer