Nu bellenMap

Pitti Uomo 2017

Pitti Uomo 2017

De volgende editie van Pitti Uomo zal plaatsvinden in Florence van 10 tot en met 13 januari op Fortezza da Basso. Ook nu weer zullen vooraanstaande herenmodemerken laten zien wat ze in huis hebben. Ben jij benieuwd naar het programma van de aankomende editie? Lees dan verder om meer te leren.

Voorgaande edities

Pitti Uomo staat bekend om de hoeveelheid goed geklede mannen die bij elkaar komen op een even zo stijlvol Italiaans plein. Het is zien en gezien worden. De inspiratie die daar wordt opgedaan, vormt de basis voor het komende modejaar. We hebben enkele hoogtepunten uitgelicht.

Florence en mode

Op 9 januari van 18.00 tot 21.30 uur zijn er op het Piazza de Pitti 100 zeldzame foto's te bezichtigen die het verhaal van Florence en mode door de jaren heen vertellen. Het belooft een genot voor het oog te worden aangezien de tentoonstelling foto's heeft van alle 90 voorgaande edities.

Een ode aan een mode icoon

Verder is er op 11 januari op via Ricasoli van 17.00 tot 19.00 uur het speciale event: Due o tre cose che so di Ciro (twee of drie dingen die ik weet over Ciro). Een homage aan Ciro Paone, de oprichter van het herenmodemerk Kiton. Deze ode wordt gepresenteerd door Angelo Flaccovento, een bekende modejournalist en influencer uit Italië.

Special guest: Paul Smith

Sir Paul Smith lanceert zijn winter- en herfstcollectie voor 2017. De lijn heet PS by Paul Smith en is een draagbare lijn. De presentatie zal plaatsvinden op 11 januari van 17.00 tot 20.00 uur. Deze Britse ontwerper heeft zijn plaats in de mode scene verworven als modeontwerper met een focus op tailoring.

Special guest: Tim Coppens

De geboren Belg heeft na zijn opleiding aan de Royal academy of fine arts in Antwerpen en de oprichting van zijn eigen merk in New York, niets anders dan lof gekregen over zijn werk. Zijn merk is een mix van vakmanschap, tailoring en atletische invloeden. Ook de energie van de stad, straatcultuur en invloeden uit het verleden en het heden zijn bronnen van inspiratie voor hem.

Ga jij het event bezoeken?

De komende editie van Pitti is al snel en belooft weer een waar spektakel te worden. Mocht je gaan, dan zou team Critisized graag met je in contact komen. Klik op de link om de event calender te bekijken van Pitti Uomo.

Cheers,

Team Critisized