Nu bellenMap

Summerstyle 2015

Summerstyle

Het leukste seizoen van het jaar komt er weer aan, de zomer! Dit betekent dat de t-shirts, polo’s, korte broeken en zwembroeken weer uit de kast kunnen komen. Wie ook in de zomer goed en chique gedressed voor de dag wil komen moet dit artikel zeker aandachtig doornemen. Critisized ziet dit zomerseizoen als het ideale seizoen om nog gekker te doen in combinaties, kleuren en stoffen!

Het leukste seizoen van het jaar komt er weer aan, de zomer! Dit betekent vaak dat we uit noodzaak t-shirts, polo’s , korte broeken of zelfs zwembroeken gaan aantrekken.

Als jij niet van plan bent de komende zomer fashion-suicide te plegen is dit nieuwe blogartikel ideaal voor jou, want voor Critisized vormt de zomer het ideale seizoen om nog gekker te doen in combinaties en kleuren!  Dus pak je pen en papier want hier volgen de nodige tips voor zowel man als vrouw om ervoor te zorgen dat je er deze zomer fris en dapper erbij rondloopt.

Summerstyle Blazer

Wat voor stof moet ik de komende zomer dragen?

De ideale stof voor deze zomer is ongetwijfeld linnen. Het ideale  op maat gemaakte pak voor deze zomer bestaat uit patch pockets, peak revers, een opvallende kleur en instap schoenen.  Kreukt linnen niet heel erg? In tegenstelling tot 100% wol kun je inderdaad concluderen dat linnen stoffen meer kreukt, maar bij Critisized kan je sinds kort een maatpak bestellen dat een combinatie heeft van wol en zijde. Hierdoor draagt het jasje licht, is de kreuk minder zichtbaar en voelt het alsnog rijk om je lichaam heen.

Naast linnen raden we voor de echte liefhebber ook katoen als stof aan, hierbij ligt de voorkeur bij een sportief jasje voor een casual look.  Katoen is een stof dat licht draagt en goed te combineren is met een bijvoorbeeld een denim of een chino broek. Dit is tevens ook het ideale jasje voor een casual friday of borrel waarbij geen stropdas nodig is maar alleen een opvallende pochet als finishing touch.

Voor de linnen stof ligt de trend bij ivory white, royal crème en  sky blue voor het maatpak of alleen het jasje. Uiteraard kan er nog een combinatie gemaakt worden met een licht jasje en een donker chino-broek of andersom.  Voor het katoenen jasje gaat deze zomer onze voorkeur uit naar donkerblauw, groen, mosterdgeel en khakibruin.  

Ben je wat lichter van huidskleur? Dan raden we je zeker aan om voor een sky blue kleur te gaan. Heb je een donkerder huidtype? In dat geval raden wij je een ivory white of royal crème pak of jasje aan.

lichtblauw jasje met pochet en beige stropdas

Wat voor kledingstukken en accessoires passen het best bij mijn zomerstijl?

Chino broek :

Een chinobroek vormt de ideale toevoeging voor de casual look, maar zorg er eerst wel voor dat je het voor nog geen €20 bij uw lokale kleermaker laat tailleren mits dit nodig is. Vaak worden deze broeken vrij wijd geproduceerd waardoor het mooie getaileerde Critisized jasje dan niet tot zijn recht komt.

Denimbroek (spijkerbroek):

Nederland staat wereldwijd bekend als “het” denimland en ook deze trend zet zich door naar de maatkleding. Steeds vaker zien we mooie combinaties met getailleerde jasjes en leuke denim eronder. Zorg ervoor dat de broek niet baggy is of te wijd bij de broekspijpen zit. Wat ook essentieel  is voor deze casual look is de lengte van de broek. Deze moet mooi op de schoen vallen om plooien te voorkomen.Meestal kan een bezoek aan de lokale kleermaker al veel wonderen verrichten.

Bracelet (armbanden):

Armbanden worden bij de mannen steeds meer geaccepteerd en het is zeker een mooie toevoeging aan de zomerse look. We hebben het dan niet over de grote Buddha to Buddha of dikke gouden armbanden. Probeer je zomeroutfit te combineren met smalle armbandjes gemaakt van bijvoorbeeld leer.

Instappers ( schoenen) :

Onmisbaar bij de zomerse look zijn ongetwijfeld mooie instappers! Deze vormen bij de  juiste hoogte van de broek een ideale eye-cather voor je zomerstyle. Omdat we lichte kleuren aanraden voor het maatpak, raden we dan ook een donkere kleur aan voor de schoenen/instappers.