Nu bellenMap

The Oscars voor beste smoking 2016

Smokings & Dinner-jackets 
De 88e editie van de Academy awards is weer een feit. De opvallendste momenten waren toch wel dat Sam Smith zijn Oscar voor beste filmlied opdroeg aan de LHTB gemeenschap. Dat Leonardo Dicaprio eindelijk zijn eerste Oscar in ontvangst mocht nemen in de categorie beste hoofdrol. Ook haalde Chris Rock uit naar de boycot wegens “witte” Oscars en kreeg Lady Gaga een staande ovatie voor haar ontroerende optreden. Dit waren de Oscars in een notendop.
Natuurlijk is Critisized dit niet ontgaan maar wij keken vooral naar de pakken! Hieronder vind je onze genomineerden.

Pharrell Williams met zijn vriendin Helen Laschichan. Pharell kiest altijd voor net even wat anders, voor net even wat creatiever. Hij draagt hier een hoog-water-broek met een paar mooie bijpassende instappers. Ook zijn dinner jacket is sportief en kort.

shawl rever smoking

 

De kleine acteur en nieuwkomer Jacob Tremblay maakt er geen geheim van een groot fan te zijn van de Star Wars reeks met zijn Darth Vader sokken. Het is zijn droom om later in een Star Wars film te spelen.

Jacob tremblay (2)

 

Ook Eddie Redmayne gaat voor instappers. Zijn smokingjas is van fluweel en hij laat dit contrasteren met zijn piekrever.

tuxedo, piek rever

 

De altijd grappige Chris Rock was niet alleen met zijn voorstelling de uitblinker van de avond. Zijn tuxedo was “off the charts” zoals dat heet. Hij combineerde een witte tuxedojas met een zwarte tuxedobroek. Zijn shawlrever is gewaagd en maakt dat Chris zich onderscheidt van de rest. Doordat zijn overhemd even wit is als zijn jas en geen knopen heeft maakt het zijn torso tot een effen geheel. De combinatie van blikvangers en eenvoud maakt zijn outfit tot een succes.Chris Rock witte smoking

 

Oscar winnaar (eindelijk…) Leonardo Dicaprio is hier op de foto met college Kate Winslet. Leonardo houdt het simpel met een klassieke tuxedo. Dat mag ook wel na zijn excentrieke pakken in de films the Wolf of Wallstreet en The great Gatsby.

zwarte smoking, piek rever

 

Ouwe rot Sylvester Stallone viel niet alleen op door zijn mooie vrouw Jennifer Flavin maar ook door zijn pak. Blauw en zwart combineren is iets wat wij bij Critisized doorgaans niet adviseren. De zwarte strik valt weg tegen zijn overhemd. Maar Rocky kan dit wel hebben, Rocky kan eigenlijk alles hebben. Een bandana, baret of capuchon, deze man komt overal mee weg. Dat er überhaupt een pak in zijn maat te krijgen is, is een wonder. Het zal dan ook wel een maatpak zijn.blauwe smoking

 

And the Oscar goes to…..Pharell Williams voor zijn originele korte diner jacket met bijpassende hoog-water-broek!