Nu bellenMap

Wintermode voor mannen 2016

Wintermode voor mannen 2016/2017

De gezellige donkere dagen staan voor de deur. De korte broeken en polo’s liggen weer in de kast. Wat moet ik nu aan? De dikke truien en overhemden van de winter van 2015 kan je nog wel even aan. Maar daarna moet je verder kijken. Dit Blogbericht beantwoord de vraag “wat is de wintermode voor mannen in 2016/2017?”

wintermode voor mannen

De koppen bij elkaar gestoken

Ook bij Critisized vinden we het lastig om dit te bepalen. Daarom zijn we op onderzoek uitgegaan. We hebben geen enkel online modebericht ongelezen gelaten. Daarna hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Als in een soort snelkookpan luidde de eerste modeberichten als volgt: “Groen, tweed, layers, beige, chelsea boots!” Het mag duidelijk zijn dat zakelijke kleding voor de winter van 2016/2017 een enorme knipoog naar het verleden geeft.

Pantone fashion color report

Ieder jaar worden voor elk seizoen modekleuren bepaald door deskundige influencers. Deze bevindingen worden uitgebracht in het Pantone fashion color report. De influencers zijn werkzaam als designer of creative director van vooraanstaande merken. Hieronder zijn de kleuren voor de aankomende winter en herfst terug te vinden. 

winter mode kleuren

Kunst

Net als bij kunst hebben deze kleuren een achterliggende gedachte. Het verlangen naar rust, sterkte en optimisme, inspireerde de influencers om tot deze selectie te komen. De kleuren overstijgen het concept van geslacht. Warme aardkleuren worden bijgestaan door onverwachte levendige kleuren. De speelsheid wijkt daarom af van de gebruikelijke winter en herfstkleuren. 

 

Winter colberts

De rustige en traditionele kleuren van dit kleurenpalet lenen zich het beste voor een colbert op maat.

De casual stijl

De casual stijl is lekker extravert. Houthakkers overhemden, army prints, bomberjacks, bordeaux rode truien en de weinig flatterende oversized stijl. Het liefst moeten tenminste twee van deze stijlen gecombineerd worden in layers. Daarnaast is er wel een leuke ontwikkeling te noemen. Bordeaux rood of donker rood is weer helemaal terug. Deze koninklijke warme kleur is zowel zakelijk als casual leuk te combineren.