Nu bellenMap

Hoe verzorg ik mijn maatpak?

Maatpakken zijn net als mensen. Als jij lief bent voor je pak dan zal je pak ook lief zijn voor jou. Hieronder meer over hoe je een pak hoort te behandelen.

Laat het pak ademen
Een pak is van oorsprong een natuurlijk product, deze dient dan ook op een zo natuurlijk mogelijke wijze behandeld te worden. Spuit bijvoorbeeld nooit direct parfum of deodorant op de stof, dit zorgt ervoor dat er chemicaliën tussen de vezels komen. Bij het transpireren zorgt dit voor ongewenste luchtjes en vlekken bij de oksels.

Een pak heeft na gebruik een dag of twee nodig om te luchten. Bij het dagelijks dragen van een pak, is het een goed idee om te investeren in twee of drie pakken. Het afwisselen van pakken zal de levensduur van elk pak verlengen. Wie wilt er nou niet lopen in een fris ruikend en duurzaam pak?

Hang het pak op
Laat je pak nooit verfrommeld op een stoelleuning hangen of in de hoek van je kast liggen. Dit kan ertoe leiden dat de schoudervulling of canvas (binnenwerk) vervormd raakt.

Het ophangen van je pak zal dit te allen tijde verhelpen. Het zal daarnaast je stomerij kosten drastisch reduceren. Overweeg te investeren in wijde cederhouten hangers. De hangers ruiken niet alleen lekker maar werken ook nog eens goed tegen motten, drijven vocht af, voorkomen kleurverandering en zullen er voor zorgen dat je pak de juiste vorm behoud. Als laatste, drapeer je broek over de staaf van de hanger. De plooi in de broek wordt zo behouden.

Laat je pak stomen
Beschouw het laten stomen van je pak als een noodzakelijk kwaad maar laat het niet te vaak doen. Laat je pak stomen als het echt niet anders kan. Bij het stomen wordt namelijk gebruik gemaakt van chemicaliën en hoge temperaturen. Te veel stomen zorgt ervoor dat de stof van je pak verdunt, dit zorgt voor slijtage en zal de levensduur van je pak verkorten.

Een alternatief voor de stomerij is het ophangen van je pak in de badkamer tijdens een warme douche. De warme dampen zorgen ervoor dat onfrisse geurtjes en kleine kreukels snel weer verdwijnen.

Als je het pak dan toch naar de stomerij brengt, laat je colbert en pantalon dan tegelijkertijd stomen om kleurverschil te voorkomen. Maar dep vlekken altijd eerst met water voordat je overgaat tot de stomen.

Dress to the occasion!
De beste manier om ervoor te zorgen dat je pak lang meegaat, is dat je als gebruiker precies weet wanneer je wel en wanneer je niet een pak moet dragen. Als het bijvoorbeeld regent, is het aan te raden casual gekleed te gaan met bijvoorbeeld een katoenen broek i.p.v. een pantalon, dit voorkomt waterschade. Ga je naar een netwerkborrel? Zorg er dan voor dat je niet in je favoriete pak loopt, want een bitterbal of glas champagne kan voor vervelende vlekken zorgen.

Wil je meer tips of aanbevelingen? Laat een comment achter of mail ons via info@critisized.nl

Cheers,

Team Critisized